اداره کل شیلات استان کرمانشاه


جستجو

جستجوي پيشرفته پورتال


منوي اصلي
row22.gif صفحه اصلی
row22.gif تماس با ما
row22.gif معرفي به دوستان
row22.gif پيشنهادات و انتقادات
row22.gif نقشه پورتال

row23.gif درباره ماShow/Hide content
row21.gif سوابق و اهداف
row21.gif معرفی مسئولان و کارشناسانShow/Hide content
row22.gif مدیر و معاونین
row22.gif کارشناسان فنی - اجرایی
row22.gif کارشناسان اداری-مالی
row22.gif مديران قبلي
row21.gif واحد هاي وابستهShow/Hide content
row22.gif كارشناسان شهرستان ها
row22.gif شيلات قصرشيرين
row21.gif اطلاعات آماری

row23.gif راهنمای متقاضیانShow/Hide content
row21.gif راهنماي عمومي وگردش کارShow/Hide content
row22.gif سردابي
row22.gif گرمابي
row22.gif ساير آبزيان
row21.gif فرم هاي مورد عملShow/Hide content
row22.gif سردابی
row22.gif گرمابی
row22.gif ساير فرم ها

row23.gif منابع آبی استانShow/Hide content
row21.gif اسلام آباد
row21.gif پاوه
row21.gif ثلاث باباجاني
row21.gif جوانرود
row21.gif دالاهو
row21.gif روانسر
row21.gif سرپل ذهاب
row21.gif سنقر
row21.gif صحنه
row21.gif كرمانشاه
row21.gif كنگاور
row21.gif گيلانغرب
row21.gif هرسين

row23.gif آبزیان پرورشی Show/Hide content
row21.gif ویژگی های ماهیان پرورشی
row21.gif ماهیان گرمابیShow/Hide content
row22.gif انواع ماهیان گرمابی
row22.gif تغذیه
row22.gif حدود زمان و وزن رهاسازی
row21.gif ماهیان سردابی
row21.gif ماهیان خاویاری
row21.gif سایر آبزیانShow/Hide content
row22.gif ميگوي آب شيرين
row22.gif خرچنگ دراز آب شيرين

row23.gif ماهیان بومی استانShow/Hide content
row21.gif اهميت ماهيان بومي و روش معرفي
row21.gif خانواده كپورماهيان
row21.gif خانواده مارماهيان آب شيرين
row21.gif خانواده گربه ماهيان آب شيرين

row23.gif مزارع پرورش ماهیShow/Hide content
row21.gif معرفی مزارع استانShow/Hide content
row22.gif گرمابی
row22.gif سردابی
row21.gif تصاوير مزارع پرورشيShow/Hide content
row22.gif  گرمابی
row22.gif سردابی

row23.gif روشهای آبزی پروریShow/Hide content
row21.gif تاريخچه تكثير وپرورش ماهي
row21.gif پرورش ماهی در سیستم باز
row21.gif پرورش ماهي مداربسته
row21.gif پرورش ماهی در محیط محصورShow/Hide content
row22.gif پن
row22.gif کیج يا قفسShow/Hide content
row22.gif پرورش ماهي در قفس
row22.gif نوع و محل قفس
row22.gif مواد مناسب ساخت قفس
row22.gif نكات مديريتي
row21.gif پرورش ماهی با کشاورزیShow/Hide content
row22.gif دو منظوره احداثی
row22.gif ذخیره آب
row22.gif شالیزار

row23.gif بهداشت و تغیه ماهیShow/Hide content
row21.gif بهداشت در مزارع پرورشي
row21.gif تغذیه ماهی هاShow/Hide content
row22.gif گرمابی
row22.gif سردابی

row23.gif صنایع شیلاتیShow/Hide content
row21.gif فرآوري آبزيان
row21.gif معرفي محصولات
row21.gif بازارآبزيان استانShow/Hide content
row22.gif مراكز عرضه آبزيان
row22.gif معرفي ماهيان بازار

row23.gif آشپزخانه آیزیانShow/Hide content
row21.gif فوايد مصرف آبزيان
row21.gif تشخيص ماهي سالم و تازه
row21.gif پاك كردن و آماده سازي
row21.gif روش هاي كلي طبخ آبزيان
row21.gif منوي طبخ ماهي
row21.gif منوي طبخ ميگو

row23.gif شیلات و کودکانShow/Hide content
row21.gif اطلاعات عمومي
row21.gif شگفتي هاي جهان آبزيان
row21.gif بازي و سرگرمي

row23.gif سایت های مرتبطShow/Hide content
row21.gif شیلات سایر استان ها
row21.gif مراکز تولید خوراک آبزیان
row21.gif شرکت های تولیدی و خدماتی
row21.gif سایت های شیلاتی خارجی

row23.gif كاربران سايتShow/Hide content
Access restricted to our members ليست كاربران
row21.gif صفحه شخصي

row23.gif اخبار سايتShow/Hide content
row21.gif ارسال خبر
row21.gif موضوعات

row23.gif محتوای اطلاع رسانیShow/Hide content
row21.gif دريافت فايل
row21.gif سوالات رايج
row21.gif پيوندهاي وب
row21.gif معرفي به دوستان

row23.gif ضميمه هاShow/Hide content
row21.gif مقالات
row21.gif برترينها
row21.gif ايميل فارسي
row21.gif گالري

row23.gif اطلاعاتShow/Hide content
row21.gif پيشنهادات و انتقادات
row21.gif آمار و ارقام
row21.gif جستجو

row23.gif گزارش هاShow/Hide content
row21.gif سالنامه آماری شیلات 89-1379

row23.gif ایمیل سازمانیShow/Hide content
row21.gif ورود به ایمیل فارسی
row21.gif ورود به ایمیل انگلیسی


پیوند های مهم

دفتر مقام معظم رهبری

مجلس شورای اسلامی

وزارت جهاد کشاورزی

شیلات ایران

جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

پورتال مردم

پرتال ایران



سامانه پیام کوتاه
سامانه پیام کوتاه

خروجی RSS

RSS پورتال



پیام های شیلاتی



ورود مدیر




تغذیه ماهیان گرمابی

.
مشاهده 1026   چاپ اين مطلب




تغذيه ماهيان گرمابي
با توجه به اينكه پرورش ماهيان گرمابي بصورت توأم وچهار گونه اي در استخرهاي خاكي انجام ميشود. لذا بخشي از نيازهاي غذايي آنها از محيط طبيعي استخر از جمله زي شناوران گياهی و جانوري ، كفزيان و گياهان علوفه اي موجود در استخر تامين مي گردد.
1ـ ماهي فيتوفاگ ياكپور نقره اي :
 فيتوپلانکتون خوار بوده واز پلانکتونهايي كه اندازه آنها حدود 20 ميكرون است تغذيه مي نمايد.
2ـ ماهي كپور سرگنده يا بيگهد :
 زئوپلانکتون خوار بوده واز زي شناوران جانوري با اندازه 60 ميكرون تغذيه مي نمايد و از روتيفرها ، سخت پوستان كوچك و آلگهاي درشت نيز تغذيه مي نمايد.
·   نكته : توليد دو گونه يادشده در استخرهاي پرورش نيازي به غذاي دستي نداشته وبا عمل كوددهي وبارور سازي استخر ميتوان اين دو گونه ماهي را با حداقل هزينه توليد نمود.
3ـ ماهي آمور:
 از گياهان عالي وماكروفيت ها تغذيه مي نمايد.اين ماهي براي توليد يك كيلوگرم گوشت نياز به 25 تا 30 كيلوگرم علوفه سبز دارد.
4ـ ماهي كپور معمولي :
همه چيز خوار بوده واز جانوران كفزي ، شيرونوميده ها وموجودات پلانکتوني درشت تغذيه مي نمايد.
·   بمنظور سرعت بخشيدن به رشد دو گونه اخير (آمور ـ كپور) پرورش دهنده ناگزير است از غذاي دستي استفاده نمايد. بدين منظور براي تغذيه ماهي آمور از علوفه سبز (شبدرويونجه) استفاده مي نمايد.ـ براي تغذيه ماهي كپور ميتوان مخلوطي از غذاي دستي شامل غلات ، كنجاله ها وپودرماهي به شكل خميري ويا از غذاي كنسانتره استفاده نمود. تغذيه ماهي كپور بايد درحدي باشد كه 70-60 درصد محصول ماهي از غذاي طبيعي استخر ومابقي از غذاي دستي تأمين گردد.
نكته هاي مهم:
1ـ استفاده از تشت هاي پلاستيكي جهت تغذيه ماهي كپور به تعداد 10-5 عدد در هكتار وقاب چوبي به ابعاد 2×2 براي تغذيه ماهي آمور ضروري است.
2ـ تشت هاي غذاي ماهي كپور بايستي در يك طرف ديواره طولي استخر ودر خلاف جهت آخور (قاب چوبي)براي تغذيه آمور قرار داده شود.
3ـ جهت تغذيه ماهيان آمور كمتر از 100 گرم بايستي علوفه ها را قطعه قطعه كرده ودر داخل قابهاي چوبي قرارداد.
4ـ با توجه به مصرف غذاي كپور توسط ماهي آمور وبمنظور جلوگيري از تغذيه ماهي آمور از كنسانتره كپور بايستي غذاي ماهي آمور 2-1 ساعت زودتر داده شود.

نيازهای تغذيه ای ماهی کپور

تركيب مواد مغذي
علامت اختصاري
آغازيstarer))
 
رشد(Grower)
 
پايانيfinisher
 
مولد
 
SFC0
SFC1
SFC2
FFC1
GFC2
GFC1
GFC2
BFC
پروتئين خام
Cp%
40
39
38
35
34
30
28
40
آرژنين
Arg%
3.2
2.2
2.1
1.9
1.85
1.75
1.75
2.3
ليزين
Lys%
2.8
2.7
2.7 2.6
2.5
2.2
2.05
2.9
متيونين
Met%
0.85
0.84
0.83
0.82
0.80
0.75
0.72
0.64
هيستيدين
His%
0.86
0.86
0.84
0.81
0.79
0.75
0.73
0.88
ايزولوسين
Iso%
1.81
1.75
1.7
1.65
1.45
1.3
1.1
1.8
لوسين
Leu%
2.45
2.25
2.2
2.15
2.12
2.05
1.851
2.45
سيستين
Cys%
0.35
0.33
0.32
0.3
0.28
0.25
0.23
0.35
تريپتوفان
Try%
0.28
0.27
0.26
0.25
0.25
0.21
0.2
0.4
انرژي ناخالص
GE(keal/kgq)
3400
3400
3400
3500
3500
3600
3600
3800
حداكثرفيبرخام
Cf%
3
3.5
4
4.5
4.5
5
3
2
حداكثر ازت آزاد
Tvn(mg/100g)
40
45
45
45
45
50
50
40
حداكثر خاكستر
Ash%
8
8
8
8
9
10
10
10
عصاره عاري ازازت
NFE%
30
30
32
35
35
38
20
25
چربي خام
EE%
8
8
8.5
8.5
9
9
9
10
حداكثر رطوبت غذا
W%
10
10
10
10
10
10
10
10
فسفر قابل جذب
P%
0.7
0.7
0.72
0.72
0.73
0.73
0.75
0.75
كلسيم
Ca%
0.4
0.45
0.45
0.45
0.45
0.45
0.5
0.54
منيزيم
Mg%
0.05
0.05
0.052
0.054
0.06
0.06
0.06
0.07
منگنز
Mn(mg/kg)
12
12
13
13
13
14
415
16
آهن
Fe(mg/kg)
150
150
160
160
160
10
170
180
پتاسيم
K%
0.4
0.4
0.4
0.45
0.45
0.45
0.5
0.5
ويتامين A
V.A(IU)
2000
2000
2100
2100
2100
2100
2200
2200
ويتامين B
V.E(IU)
100
100
120
120
150
150
200
200
ويتامينِِD
V.D( IU)
1000
1100
1200
1200
1300
1300
1500
2000
تيامين
V.B (mg/kg)
3
3
3.5
3.5
3.8
3.8
4
4.5
ريبوفلاوين
V.B 2(mg/kg)
44
40
42
44
44
45
45
46
پيريدوكسين
V.B6 (mg/kg)
5
5
7
7
8
9
10
12
کولين
V.coll(mg/kg)
1500
1500
1600
1600
1800
1800
1900
2000
اسيداسكوربيك
V.C(mg/kg)
250
260
300
300
350
350
380
400


خصوصيات فيزيكي غذاي ماهي كپور ودفعات غذادهي
نوع خوراك
SFC-1
ّّ SFC-2
ّّ SFC-3
FFC
GFC-1
GFC-2
GFC-3
BFC-1
BFC-2
شكل خوراك
آردي
گرانول
پلت
پلت
پلت
دانه بندي خوراك (mm)
0.6-0.25
0.6-1
1-2
2.5
3.5
4.8
8-6
10
10
وزن ماهي(گرم)
0.5-0
2-0.5
5-2
20-5
50-20
100-50
300-100
300-1000
1000<
طول ماهي (سانتيمتر)
3.5>
5-3.5
7.5-5
10-7.5
13.5-10
17.5-13.5
24-17.5
33-24
33<
دفعات خوراك دهي(روزانه)
10
8
6
3
2
1
  

[ بازگشت به بخش بهداشت و تغذیه ماهی | فهرست بخش ها ]
تمامی حقوق برای اداره کل شیلات استان کرمانشاه محفوظ می باشد - 1390

مدت زمان ایجاد صفحه : 0.18 ثانیه