اداره کل شیلات استان کرمانشاه


جستجو

جستجوي پيشرفته پورتال


منوي اصلي
row22.gif صفحه اصلی
row22.gif تماس با ما
row22.gif معرفي به دوستان
row22.gif پيشنهادات و انتقادات
row22.gif نقشه پورتال

row23.gif درباره ماShow/Hide content
row21.gif سوابق و اهداف
row21.gif معرفی مسئولان و کارشناسانShow/Hide content
row22.gif مدیر و معاونین
row22.gif کارشناسان فنی - اجرایی
row22.gif کارشناسان اداری-مالی
row22.gif مديران قبلي
row21.gif واحد هاي وابستهShow/Hide content
row22.gif كارشناسان شهرستان ها
row22.gif شيلات قصرشيرين
row21.gif اطلاعات آماری

row23.gif راهنمای متقاضیانShow/Hide content
row21.gif راهنماي عمومي وگردش کارShow/Hide content
row22.gif سردابي
row22.gif گرمابي
row22.gif ساير آبزيان
row21.gif فرم هاي مورد عملShow/Hide content
row22.gif سردابی
row22.gif گرمابی
row22.gif ساير فرم ها

row23.gif منابع آبی استانShow/Hide content
row21.gif اسلام آباد
row21.gif پاوه
row21.gif ثلاث باباجاني
row21.gif جوانرود
row21.gif دالاهو
row21.gif روانسر
row21.gif سرپل ذهاب
row21.gif سنقر
row21.gif صحنه
row21.gif كرمانشاه
row21.gif كنگاور
row21.gif گيلانغرب
row21.gif هرسين

row23.gif آبزیان پرورشی Show/Hide content
row21.gif ویژگی های ماهیان پرورشی
row21.gif ماهیان گرمابیShow/Hide content
row22.gif انواع ماهیان گرمابی
row22.gif تغذیه
row22.gif حدود زمان و وزن رهاسازی
row21.gif ماهیان سردابی
row21.gif ماهیان خاویاری
row21.gif سایر آبزیانShow/Hide content
row22.gif ميگوي آب شيرين
row22.gif خرچنگ دراز آب شيرين

row23.gif ماهیان بومی استانShow/Hide content
row21.gif اهميت ماهيان بومي و روش معرفي
row21.gif خانواده كپورماهيان
row21.gif خانواده مارماهيان آب شيرين
row21.gif خانواده گربه ماهيان آب شيرين

row23.gif مزارع پرورش ماهیShow/Hide content
row21.gif معرفی مزارع استانShow/Hide content
row22.gif گرمابی
row22.gif سردابی
row21.gif تصاوير مزارع پرورشيShow/Hide content
row22.gif  گرمابی
row22.gif سردابی

row23.gif روشهای آبزی پروریShow/Hide content
row21.gif تاريخچه تكثير وپرورش ماهي
row21.gif پرورش ماهی در سیستم باز
row21.gif پرورش ماهي مداربسته
row21.gif پرورش ماهی در محیط محصورShow/Hide content
row22.gif پن
row22.gif کیج يا قفسShow/Hide content
row22.gif پرورش ماهي در قفس
row22.gif نوع و محل قفس
row22.gif مواد مناسب ساخت قفس
row22.gif نكات مديريتي
row21.gif پرورش ماهی با کشاورزیShow/Hide content
row22.gif دو منظوره احداثی
row22.gif ذخیره آب
row22.gif شالیزار

row23.gif بهداشت و تغیه ماهیShow/Hide content
row21.gif بهداشت در مزارع پرورشي
row21.gif تغذیه ماهی هاShow/Hide content
row22.gif گرمابی
row22.gif سردابی

row23.gif صنایع شیلاتیShow/Hide content
row21.gif فرآوري آبزيان
row21.gif معرفي محصولات
row21.gif بازارآبزيان استانShow/Hide content
row22.gif مراكز عرضه آبزيان
row22.gif معرفي ماهيان بازار

row23.gif آشپزخانه آیزیانShow/Hide content
row21.gif فوايد مصرف آبزيان
row21.gif تشخيص ماهي سالم و تازه
row21.gif پاك كردن و آماده سازي
row21.gif روش هاي كلي طبخ آبزيان
row21.gif منوي طبخ ماهي
row21.gif منوي طبخ ميگو

row23.gif شیلات و کودکانShow/Hide content
row21.gif اطلاعات عمومي
row21.gif شگفتي هاي جهان آبزيان
row21.gif بازي و سرگرمي

row23.gif سایت های مرتبطShow/Hide content
row21.gif شیلات سایر استان ها
row21.gif مراکز تولید خوراک آبزیان
row21.gif شرکت های تولیدی و خدماتی
row21.gif سایت های شیلاتی خارجی

row23.gif كاربران سايتShow/Hide content
Access restricted to our members ليست كاربران
row21.gif صفحه شخصي

row23.gif اخبار سايتShow/Hide content
row21.gif ارسال خبر
row21.gif موضوعات

row23.gif محتوای اطلاع رسانیShow/Hide content
row21.gif دريافت فايل
row21.gif سوالات رايج
row21.gif پيوندهاي وب
row21.gif معرفي به دوستان

row23.gif ضميمه هاShow/Hide content
row21.gif مقالات
row21.gif برترينها
row21.gif ايميل فارسي
row21.gif گالري

row23.gif اطلاعاتShow/Hide content
row21.gif پيشنهادات و انتقادات
row21.gif آمار و ارقام
row21.gif جستجو

row23.gif گزارش هاShow/Hide content
row21.gif سالنامه آماری شیلات 89-1379

row23.gif ایمیل سازمانیShow/Hide content
row21.gif ورود به ایمیل فارسی
row21.gif ورود به ایمیل انگلیسی


پیوند های مهم

دفتر مقام معظم رهبری

مجلس شورای اسلامی

وزارت جهاد کشاورزی

شیلات ایران

جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

پورتال مردم

پرتال ایران



سامانه پیام کوتاه
سامانه پیام کوتاه

خروجی RSS

RSS پورتال



پیام های شیلاتی



ورود مدیر




نوع و محل قفس

.
مشاهده 797   چاپ اين مطلب




 انواع قفس:

 قفس ها در مقايسه با انواع اوليه آن توسعه زيادي يافته وامروزه انواع وطرح هاي متنوعي از آنها وجود دارد.
چهار نوع قفس وجود دارد: ثابت , شناور, قابل غوطه وري وغوطه ور واستفاده از 2 مدل ثابت وشناور رايج تر است.
-قفس هاي ثابت : از يك كيسه توري تشكيل شده اند كه بوسيله تيرك هايي در كف درياچه يا رودخانه در آب نگهداري مي شود. اين قفس ها نسبتاً ارزان وساختن آنها آسان است , ولي از لحاظ اندازه وشكل محدوديت دارند وفقط در محل هاي كم عمق با بستر مناسب مستقر مي شود.
-قفس هاي شناور: كيسه قفس هاي شناور توسط يك حلقه يا چارچوب شناور نگهداري مي شود. كاربرد اين قفس نسبت به ساير انواع قفس بيشتر است ومي توان آنها را در اشكال واندازه هاي مختلف طراحي كرد.
-قفس هاي قابل غوطه وري: كيسه توري يا شبكه هاي توري قفس قابل غوطه وري , متكي به يك چارچوب يا دكل است ومي تواند در عمق هاي مختلف آب قرار گيرد. اين مزيت باعث مي شود كه در شرايط آب وهوايي بد از صدمات در امان باشد. اين مدل قفس در زمان آرامش آب , در سطح آب نگهداشته مي شود وهنگام بدي آب وهوا درون آب غوطه ور مي گردد.
-قفس هاي غوطه ور: قفس هاي غوطه ور ساده , معمولاً, از تعدادي جعبه هاي چوبي ساخته مي شوند كه در ميان آنها شكاف هايي وجود دارد و آب از درون آنها عبور مي كند. اين قفس ها توسط سنگ يا پايك به بستر آب محكم مي شوند.

معيارهاي انتخاب محل استقرار قفس:
سه دسته معيار براي انتخاب محل قفس وجود دارد كه بايد رعايت شوند:
·       بررسي مقدماتي شرايط فيزيكوشيميايي محيط كه تعيين مي كند آيا يك گونه مي تواند در آن محيط به لحاظ دما , شوري , اكسيژن , جريان ها و پرورش يابد يا خير.
·    عواملي هستند كه با موفقيت يك سيستم قفس ارتباط دارند (آب وهوا, محفوظ بودن , عمق وبستر
·     بررسی مسائل مربوط به احداث وسوددهي مجتمع پرورشي همانند جنبه هاي حقوقي , دسترسي , تاسيسات محلي ,امنيت وبحث هاي اقتصادي _ اجتماعي.
 -كيفيت آب محل استقرار قفس :
دما , شوري , اكسيژن ,  , گل آلودگي و آلودگي آب پارامترهايي هستند كه قبل از نصب قفس در محل مورد نظر , بايد مورد توجه قرار گيرند.هر گونه ماهي در رنج معيني از دما, شوري , اكسيژن و  ...بهتر رشد مي كند.
ميزان گل آلودگي كمتر از 100 ميلي گرم در ليتر براي بيشتر گونه ها قابل تحمل است.البته , مدت در معرض قرار گرفتن نيز مهم است.پرورش دهندگان بايد از محل هايي كه ميزان گل آلودگي بالايي دارند پرهيز كنند.اصولاً رودخانه ها احتمال گل آلودگي بالايي دارند ومقدار مواد جامد معلق آن ها ممكن است به چندين هزار ميلي گرم در ليتر برسد.
از نقطه نظر پرورش ماهي در قفس ، يك آلوده كننده چيزي است كه به ساختمان قفس صدمه بزند, اثرات منفي روي ماهي هاي درون قفس يا غذاي مصرفي بگذارد يا در بدن ماهي به مقداري جمع شود كه ديگر قابل مصرف نباشد. در نتيجه محل استقرار قفس بايد تا حد امكان دور از صنايع ونقاط پر جمعيت باشد تا خطر اين آلودگي ها كاهش يابد.


شرايط محل استقرار قفس:
-عمق:
قفس هاي ثابت در مناطق كم عمق درياچه ها ومخازن يا رودخانه ها ودر عمق هاي كمتراز 8 متر مستقر مي شوند. زيرا پيدا كردن تيرك هاي بلندتر كه بتواند قدرت كافي براي نگهداشتن قفس ها را در عمق بيشتر را داشته باشد مشكل است.
عمق آب براي قفس هاي شناور چندان مهم نيست اما با افزايش عمق , هزينه ها ومشكلات مهار كردن بالا مي رود. براي اكثر انواع پرورش در قفس , قفس ها بايد در عمق كافي مستقر شوند تا تبادل آب حداثر باشد, ودر عين حال كف قفس به اندازه كافي با بستر فاصله داشته باشد.
در اثر رسوب مواد زايد در زير قفس وكيفيت آب اطراف قفس نامساعد مي شود, بنابراين بهتر است ماهي هاي درون قفس را 4 الي 5 متر بالاتر از رسوبات نگهداري كرد.
عمق مناسب را مي توان با ابزارهايي ساده مثل نخ وشاقول يا پيچيده مثل اكوساندردبه سرعت تعيين كرد.
قفس هاي شناور اين مزيت را دارند كه مي توان آنها را به آب هاي عميق تر منتقل كرد.
 -بستر:
وضعيت بستر, روي انتخاب طرح قفس تاثير مي گذارد. درآب هاي شيرين فرو كردن پايه هاي قفس ثابت مشكل است واز قفس هاي شناور استفاده مي شود.
اهميت دريا با بستر صخره اي وجود جريان لايروبي كننده مناسب وكمترين احتمال ايجاد مولد زائد مي باشد.
وليكن مهاركردن قفس در اين محل ها مشكل است.
 -جريان آب:
تبادل خوب آب هم از لحاظ تامين اكسيژن وهم از لحاظ برطرف كردن مواد زائد حاصل از سوخت و ساز, اهميت دارد.
سرعت آب بين 1/0 تا 5/0 متر در ثانيه مناسب است وسرعت هاي متوسط بين 2/0 تا 3/0 نيز نتايج رضايت بخشي نشان داده اند. با افزايش سرعت جريان آب هزينه هاي مهار وساختمان قفس افزايش مي يابد.
  

[ بازگشت به بخش روش های آبزی پروری | فهرست بخش ها ]
تمامی حقوق برای اداره کل شیلات استان کرمانشاه محفوظ می باشد - 1390

مدت زمان ایجاد صفحه : 0.16 ثانیه